Handmålade skyltar

I Stockholm, där de flesta skyltar är gjorda av själlös plast, hittar du oss, Pontus och Henrik, som erbjuder traditionell skyltmålning. Vi tar tillbaka det genuina hantverket av handmålade skyltar!

Sign painting är handmålade skyltar. Ett genuint hantverk och en konstform med lång historia. Visst, det kan ta lite längre tid. Men så är också varje skylt unik och kommer med en känsla som inte kan skrivas ut i en skrivare.

Vi målar din logotyp, information eller meddelande på en skylt eller direkt på ditt skylt- fönster, foodtruck, gatupratare, tegelvägg, trävägg, dörr, spegel, kontorsvägg eller vad du kan tänka dig - med traditionella tekniker. Bokstäver i vinylplast kan aldrig ge det genuina uttryck som en handmålad skylt ger. För dig som bryr dig om ditt varumärke, som vill förmedla känslan av hantverk och kvalitet på dina produkter eller tjänster är det självklart att ha en skylt som utstrålar detsamma.


Vad är Sign Painting/skyltmålning?
Sign Painting/skyltmålning är traditionella sättet att skapa skyltar men som med datoriseringens intåg och uppkomsten av vinylskäraren i stort sett dog ut under 1980-talet. Många börjar nu inse att något gick förlorat när hantverket försvann och traditionellt handmålade skyltar är nu på väg tillbaka.

Hur och vilka material används?
Skyltmålaren använder speciella långhåriga penslar som ger möjlighet att utforma bokstäver optimalt. Färgen är en oljebaserad emaljfärg, som ger en tjock opak känsla och är mycket slittålig och väderbeständig. Bladguld kan användas vid framtagning av exklusivare skyltar eller skyltfönster. Man applicerar då äkta guld på insidan av glaset vilket ger en otroligt vacker visuell e ekt som inte liknar något annat på marknaden.

På vilka material kan man måla?
Det handmålade uttrycket kan målas på i stort sett vilken yta som helst -glas, metall, trä mm. Även mycket ojämna ytor, där vinylplast inte ens är möjligt att applicerasom tegelsten, husfasader på puts och plåtjalusier!
Kontakta oss så berättar vi gärna mer!

 

handmalade_skyltar_Sthlm_Signs.jpg